Aktivitets side HBRS

HBRS aktiviteter


Hei alle medlemmer i Innlandet! 👋🏼

Bli med på Bowling

Lørdag 30. september kl 12.00 ønsker vi å invitere dere til bowling og pizza på Bowling1 Gjøvik, Trondhjemsvegen 83, 2819 Gjøvik.
HBRS dekker
2 serier med bowling, sko-leie, én brus eller kaffe
, samt pizza til alle medlemmer.
Påmelding innen fredag 29/9 til regioninnlandet@hbrs.no eller til Cato på mobil 92826372. Gi beskjed dersom dere trenger skyss fra Gjøvik sentrum bort til Bowling1, så ordner vi det.
Mvh Marthe, Marianne, Hege og Cato

 

Styret i HBRS Innlandet 💚

Hei alle medlemmer i innlandet!

HBRS har gleden av å invitere medlemmer som er mellom 18 og 25 år til høst treff på Nermo i Snertingdal utenfor Gjøvik fra fredag 13.10. til søndag 15.10.2023. 💚 HBRS dekker alle utgifter til selve treffet, så deltakelse er gratis for medlemmer. Transportkostnader for å komme seg til og fra Nermo eller en avtalt skysstasjon må dekkes av den enkelte, men dersom man har utfordringer med disse kostnadene kan man søke Alexandras Minnefond om støtte til reisen. Mer info på HBRS.no.

Hege og Cato er vertskap og arrangementet foregår på deres småbruk Nermo i Snertingdal som ligger ca. 30 min med bil fra Gjøvik, Moelv og Dokka, og ca. 45 min fra Lillehammer og Hamar. De vil bistå med transport til/fra tog/buss hvis man kommer med kollektivtransport. Gi beskjed ved påmelding dersom dere ønsker å komme med kollektivtransport, så vil de samordne og foreslå beste transportløsning for å få hentet og levert alle.
All mat, drikke til måltider, kaffe, te og noe snacks er inkludert, men hvis man vil ha noe utenom må man kjøpe det selv. Det kan organiseres felles tur til nærbutikken (Prix) på lørdag.

Alle må regne med å dele rom med en eller to av de andre deltakerne. Treffet er en arena for å utveksle erfaringer og være sosial med andre som opplever kjønnsinkongruens, i trygge omgivelser. Hege og Cato deler også gjerne av sine erfaringer med å ha gjennomgått kjønnsbekreftendebehandling.
Frist for påmelding er søndag 1.oktober.
Påmelding må inneholde fullt (foretrukket) navn, alder, e-post og telefonnummer. Meld fra om evt. matintoleranser, allergier eller andre forhold vi bør kjenne til ved påmelding.
Påmelding og eventuelle spørsmål pr telefon eller SMS til Hege på 46548822.


Hei alle medlemmer i Øst

Lørdag 30. september inviterer vi til en gøy dag på Tusenfryd, alle er velkomne! 🎃 Påmelding sendes til regionost@hbrs.no 👻

 

 

 

 

 

 

 Vikingtreff for barn og foreldre.

Dette er et samarbeid med Stiftelsen Stensveen – trygg i eget uttrykk. Vikingtreffet er en helgesamling på Kapp, Østre Toten for familier. Aldersgrense for barn er opptil 14 år. Vi ror vikingskip, har ulike aktiviteter, bader, griller og koser oss ute sammen.

Vi bor i vikingtelt og lavvoer i hagen (eventuelt eget telt).

Utsolgt!

Harry Benjamin Ressurssenter og Stiftelsen Stensveen – trygg i eget
uttrykk
inviterer til vikinghelg på Kapp 18-20 juni 2021.

VIKTIG! KUN PÅMELDING TIL DENNE E-POSTADRESSE: stensveen@bbnett.no

I samarbeid med Brunes Ressurssenter inviterer vi til vikingtreff for familier.
Aldersgrense for barn er opp til 14 år. Det er anledning å komme fredag ettermiddag og reise søndag. Lørdag blir hoveddagen med lek og moro i vikingånd.

Vi begynner klokken 10 og er mye ute, uansett vær;-), så husk riktige klær.

Det er HBRS som dekker vikinghelgen over sitt budsjett, derfor må alle som melder seg på være medlemmer i HBRS.

Fredag serverer vi et kveldsmåltid ca. kl. 18. Lørdag serverer vi lunsj og har litt svelekos innimellom. Det blir grilling fra ca. Klokken 17 og bålkos om kvelden.

Vi sørger for pølser og grillmat til store og små. Drikke, godteri, mellommat etc. sørger dere for selv. Vi har en Kiwibutikk på kort gangavstand.

 

Overnatting blir i vikingtelt, lavvo og egne telt på eiendommen. Vi ber dere vurdere telt
selv om dere ikke er så vant med det. Vi har et lite antall gjestesenger, slik at dersom noen har behov for å sove i hus må de gi beskjed om det. Vi vil fordele de sengene vi har så rettferdig som mulig.

Egenandelen, som dekker mat og andre kostnader, er satt til;

– 1 voksen + 1-2 barn
kr. 750,-

– 2 voksne + 1-2 barn                                                  kr. 1000,-

– Familie (2 voksne + mer enn 2 barn)                          kr. 1250,-

Priser for overnatting;
kr. 50,- pr. natt/pers. i Vikingtelt/telt (soveutstyr medbringes).

kr. 200,- pr. natt/pers. innendørs, uten
sengetøy og håndkle (må medbringes).

Påmelding til Stiftelsen
Stensveen kun på epost;
stensveen@bbnett.no

 

Oppgi antall deltakere, voksne og barn, navn på alle og barnas alder. Oppgi et mobilnr for kontakt. Opplys om dere vil ligge i telt/tar med eget telt,
eventuelt har behov for å ligge inne. Opplys også om matintoleranse.

 

Dere får rask tilbakemelding om at dere har fått plass.


Sommerleir for alle berørt av kjønnsinkongruens

Vil du bli med på sommerens vakreste eventyr?

Et sted der du kan være deg selv, uten at noen stiller spørsmål om hvem eller hva du er. Der du bare er deg selv?

Hver sommer siden 2010 har HBRS arrangert sommerleir. Dette er årets største sosiale arrangement og sommerens store høydepunkt. I 2021 ble sommerleiren arrangert fra 7-11 august med over 160 deltagere. Sommerleiren er på Røde Kors sitt flotte leirsted Eidene på Tjøme.  

Du kan lese om sommerleiren i 2021 her: https://www.hbrs.no/sommerleir-2021/  

 

Noen tilbakemeldinger fra sommerleiren i 2020: 

«Betyr enormt mye for hele familien. 2 store og to små. Alle har gode venner der. Vi gleder oss til neste år». 

«Sommerleir betyr veldig mye for meg. Den gir meg mulighet til å møte og dele erfaringer med andre i min situasjon i forskjellig aldre/deler av prosessen». 

«Sommerleiren oppleves som viktig i forhold til å møte likesinnede, både pårørende og hovedpersonen. Her har vi fått kunnskap og utvekslet erfaring om mange aspekt av prosessen kjønnsinkongruens. Informasjon som kan være meget krevende å få tak i ellers. I tillegg har jeg lært mye om å se mennesket som menneske med sine kvaliteter og verdier uten å måtte sette i noen bås. Tror jeg har fått innsikt og blitt et rausere medmenneske». 

«Årets høydepunkt for min sønn. Etter dag 1 sa han at her må vi reise til neste år. Han får anledningen til å utforske sin identitet i et miljø hvor folk ikke synes dette er rart. Man får god innsikt i hormoner, det sosiale og operasjoner man ikke kan Google seg til på egenhånd». 

«Det betyr mye for min sønn å møte andre som er som han, både barn, ungdommer og voksne. For meg som mor, betyr det også mye å kunne snakke med andre i samme situasjon, få info om temaer som vi trenger nå og i fremtiden». 

«Et sted der jeg kan møte andre ungdommer i samme situasjon som meg, og føle at jeg hører til i et samfunn». 

«Dette var veldig positivt for oss som familie! Det å bli kjent med andre i samme situasjon, og å dele erfaringer. Disse erfaringene kan man ikke nødvendigvis lese seg til i bøker/fagstoff eller høre fra fagfolk – det å få trygghet i at det man selv føler og kjenner på er helt normalt og greit. For vår ungdom, som er i prosessen, var det godt å kjenne på et fellesskap han ikke har tilgjengelig i hverdagen sin. Å være med andre som virkelig forstår, uten at man trenger å forklare. Også fint med faglig innhold som bidrar til økt kunnskap. Vi hadde et fantastisk opphold, og ingen av oss ville dra hjem. Hadde gjerne vært der lengre. Tusen takk til dere som står på og ordner det så bra!» 

«Sommerleiren er et kjempeflott tilbud for å kunne skaffe seg informasjon og knytte kontakter og finne støtte av andre i samme situasjon. Det er et pusterom der man kan slappe av, og man vet at andre forstår uten at man trenger å forklare så mye».  

Påmelding til HBRS sin sommerleir 6-10.aug 2022 blir sendt ut på e-post til medlemmer i Februar/mars 2022. Det er et begrenset antall plasser og første mann til mølla prinsipp. 

Ønsker du å være med på sommerleir 2022 og ikke er medlem i HBRS. Meld deg inn her


Utviklingssamtaler for HBRS medlemmer

Monica Wegling er utdannet gestaltterapeut, og ønsker alle velkommen til utviklingssamtaler. I gestaltterapi retter vi oppmerksomheten mot det som skjer her og nå, og hvordan tidligere erfaringer kan komme til uttrykk i øyeblikket. På den måten får vi både kontakt med kroppen og tankesettet vårt, og forhåpentligvis kan vi også finne frem til mentale redskaper som kan brukes i hverdagen. Du bestemmer selv om du vil møte opp fysisk til samtale i Oslo, eller samtale digitalt.

Les mer om Monica Wegling og gestaltterapi på hennes hjemmeside:
https://www.wegling.com/
Medlemmer av HBRS kan få mere informasjon ved å sende e-post til info@hbrs.no

 


Kjønnsdysfori genderdysforia

Aktiviteter og tilbud gjennom HBRS

Informasjon om våre tilbud og aktiviteter

HBRS aktivitetskalender

Her kan du gå inn på vår aktivitetskalender for å se om det er noen arrangement i ditt området.

Les mer:

Trenger du noen å snakke med?

Mange kjenner på ensomhet, bekymringer og andre tunge tanker. Trenger du å snakke
om dette, eller ønsker du bare en uforpliktende prat? Ring vår lavterskel samtalelinje.

Les mer:

Utviklingssamtaler for HBRS medlemmer.

Mange kan kjenne behov for samtaler og en sparringspartner i perioder av livet, både når
det gjelder kjønnsidentitet og generelle situasjoner som oppstår i dagliglivet.

Les mer:

Sosiale treff med regionslag

HBRS har 5 regionale lag som arrangerer ulike sosiale treff. Dette kan være alt fra egne
cafeer, hyttetur, restaurantbesøk, brettspillkveld, bowling, trampolinepark til fjelltur over
Besseggen. Mange av treffene er gratis for medlemmer.

Les mer:

Foreldre- og familiegruppe på Facebook

Foreldre- og familieforeningen har en lukket facebookgruppe som medlemmer har
tilgang til. Dette er en trygg arena hvor du kan prate, spørre og få informasjon om alt fra
praktisk informasjon til bekymringer og alt imellom.

Les mer:

Brosjyrer og informasjonsmateriell

HBRS har skrevet brosjyrer med temaene: «Kjønnsdysfori hva er det?», «Hvordan søke
hjelp?», «Navneendring og nytt juridisk kjønn», «Fertilitet», «Behandling for kvinner født i
guttekropp» og «Behandling for menn født i jentekropp».

Våre brosjyrer finner du ved å trykke på knappen “Les mer”
For å få tilsendt i posten, ta kontakt på info@hbrs.no

Les mer:

Mangfoldskafe hos Stiftelsen Stensveen – trygg i eget uttrykk.

Stiftelsen Stensveen arrangerer mangfoldskafeer, på Kapp, Østre Toten. Dette er en
uformell møteplass for kjønns-og identitetsmangfold.

Les mer:

Foredrag og kurs:

HBRS formidler kunnskap om kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk. Vi har utviklet et forelesnings- og undervisningsopplegg som vi tilbyr helse- og sosial foretak, skoler og barnehager og andre virksomheter over hele landet. Vi tilpasser opplegget vårt etter deres ønsker og behov.

Les mer:

Digital trening med personlig trener

Fysisk aktivitet er viktig for den psykiske helsen. Nå kan du trene hjemme fra din egen
stue. Treningsgruppen foregå over internett en gang i uken. Treningsøkten er på 1 time
og alle kan delta uansett nivå.

Les mer:

Selvutviklingsgrupper med psykolog

HBRS i samarbeid med psykologspesialist Asle Offerdal tilbyr selvutviklingsgrupper over
6 samlinger med temaer som for eksempel sosial angst, psykisk helse, seksualitet og
hormonbehandling.

Les mer:

Hjelpemidler

Ønsker du oversikt over hvilke hjelpemidler du har krav på? Vil du se før du kjøper?  Vi
har et utvalg av kompresjonsvester, penisproteser, brystproteser og vaginablokkere.
Ta kontakt på info@hbrs.no for å avtale tid for å komme å se.

Les mer:

Pårørendekurs om temaet kjønnsinkongruens/dysfori

Ved behov arrangerer vi pårørendekurs. På kurset snakker vi om følelsesmessige og
praktiske utfordringer som pårørende står i, eller kan møte i prosessen. Alle har
forskjellige behov. Derfor tilpasser vi temaer avhengig av hvem som kommer på kurs.

Les mer:

Sommerleir for alle berørt av kjønnsinkongruens

Vil du bli med på sommerens vakreste eventyr? Et sted der du kan være deg selv, uten
at noen stiller spørsmål om hvem eller hva du er. Der du bare er deg selv?

Les mer:

Vikingtreff for barn og foreldre.

Dette er et samarbeid med Stiftelsen Stensveen – trygg i eget uttrykk.
Vikingtreffet er en helgesamling på Kapp, Østre Toten for familier. Aldersgrense for barn
er opptil 14 år. Vi ror vikingskip, har ulike aktiviteter, bader, griller og koser oss ute
sammen.

Les mer:

Yoga

Yoga er en fin måte å jobbe med kropp, sinn og pust på. Yoga kan bidra til å øke styrke, fleksibilitet og få kontakt med deg selv, samtidig som det hjelper deg å stresse ned og slappe av. HBRS tilbyr ukentlig yogatimer på Zoom og er gratis for alle medlemmer. Alle nivåer er velkomne og ingen tidligere erfaring er nødvendig for å delta

Les mer: