Vil du bli med på sommerens vakreste eventyr?

Et sted der du kan være deg selv, uten at noen stiller spørsmål om hvem eller hva du er. Der du bare er deg selv?

Hver sommer siden 2010 har HBRS arrangert sommerleir. Dette er årets største sosiale arrangement og sommerens store høydepunkt. I 2021 ble sommerleiren arrangert fra 7-11 august med over 160 deltagere. Sommerleiren er på Røde Kors sitt flotte leirsted Eidene på Tjøme.  

Du kan lese om sommerleiren i 2021 her: https://www.hbrs.no/sommerleir-2021/  

 

Noen tilbakemeldinger fra sommerleiren i 2020: 

«Betyr enormt mye for hele familien. 2 store og to små. Alle har gode venner der. Vi gleder oss til neste år». 

«Sommerleir betyr veldig mye for meg. Den gir meg mulighet til å møte og dele erfaringer med andre i min situasjon i forskjellig aldre/deler av prosessen». 

«Sommerleiren oppleves som viktig i forhold til å møte likesinnede, både pårørende og hovedpersonen. Her har vi fått kunnskap og utvekslet erfaring om mange aspekt av prosessen kjønnsinkongruens. Informasjon som kan være meget krevende å få tak i ellers. I tillegg har jeg lært mye om å se mennesket som menneske med sine kvaliteter og verdier uten å måtte sette i noen bås. Tror jeg har fått innsikt og blitt et rausere medmenneske». 

«Årets høydepunkt for min sønn. Etter dag 1 sa han at her må vi reise til neste år. Han får anledningen til å utforske sin identitet i et miljø hvor folk ikke synes dette er rart. Man får god innsikt i hormoner, det sosiale og operasjoner man ikke kan Google seg til på egenhånd». 

«Det betyr mye for min sønn å møte andre som er som han, både barn, ungdommer og voksne. For meg som mor, betyr det også mye å kunne snakke med andre i samme situasjon, få info om temaer som vi trenger nå og i fremtiden». 

«Et sted der jeg kan møte andre ungdommer i samme situasjon som meg, og føle at jeg hører til i et samfunn». 

«Dette var veldig positivt for oss som familie! Det å bli kjent med andre i samme situasjon, og å dele erfaringer. Disse erfaringene kan man ikke nødvendigvis lese seg til i bøker/fagstoff eller høre fra fagfolk – det å få trygghet i at det man selv føler og kjenner på er helt normalt og greit. For vår ungdom, som er i prosessen, var det godt å kjenne på et fellesskap han ikke har tilgjengelig i hverdagen sin. Å være med andre som virkelig forstår, uten at man trenger å forklare. Også fint med faglig innhold som bidrar til økt kunnskap. Vi hadde et fantastisk opphold, og ingen av oss ville dra hjem. Hadde gjerne vært der lengre. Tusen takk til dere som står på og ordner det så bra!» 

«Sommerleiren er et kjempeflott tilbud for å kunne skaffe seg informasjon og knytte kontakter og finne støtte av andre i samme situasjon. Det er et pusterom der man kan slappe av, og man vet at andre forstår uten at man trenger å forklare så mye».  

Påmelding til HBRS sin sommerleir 6-10.aug 2022 blir sendt ut på e-post til medlemmer i Februar/mars 2022. Det er et begrenset antall plasser og første mann til mølla prinsipp. 

Ønsker du å være med på sommerleir 2022 og ikke er medlem i HBRS. Meld deg inn her