HBRS sin sommerleir ble i år arrangert 7.-11. august
på Røde Kors Eidene på Tjøme.
 

 

Dette var HBRS sin 12. sommerleir. Den først leiren ble arrangert i 2010 i hagen til Marion og Harald fra Stiftelsen Stensveen- trygg i eget uttrykk, da var det rundt 30 deltagere, i år var vi over 160 deltagere. Det var noen som var der for 1. gang og det var andre som var der for både 6.-7. og til og med 12.gang. 

Vi hadde alle gledet oss lenge til disse dagen og var så glad for at det var mulig å arrangere sommerleir i år også, selv midt i en pandemi. Pandemien gjorde at vi dessverre måtte begrense antall deltagere og gjøre tilpasninger i programmet for å følge smittevernsreglene. Men selv med smittevernsregler var det mye spennende på programmet i år igjen!  

 

Foredrag Hege og Cato
Marion Arntzen intervjuer Hege og Cato

 

Vi hadde innlegg av Rikshospitalet og regionaltsenter i Tønsberg, bokbad med Emma Ellingsen, Vikingskip turer, rebusløp, sminkekurs, discokveld, inspirerende foredrag, samtalegrupper, workshops, trening, teatersport osv. Så mye spennende, at det av og til kunne være vanskelig å velge hva man skulle være med på.


 

Høydepunktet for mange i år ble nok vår overraskelse artist. Vi fikk nemlig en intimkonserten av selveste Maria Mena! Det ble en opplevelse vi aldri vil glemme.

 

 


Noen av tilbakemeldingene fra årets sommerleir: 

 

Leiren betyr alt 

 

Sommerleirene på Tjøme er årets høydepunkt for både oss foreldre og hovedperson. Den betyr alt!! Vår datter på 14 år sier at det beste med å være født i feil kropp er at hun får delta på disse leirene. Her er skuldrene senket, det er fritt, trygt og godt. Vi tror ikke det er en plass i verden man møter så mange hyggelige og aksepterende mennesker som her. Her kan man være AKKURAT den man er uten å få blikk, kommentarer eller spm. Man møter en helt spesiell forståelse i møte med andre i lignende/samme situasjon. Det utveksles erfaringer, tanker og det dannes vennskap for livet. 

 

Sommerleirene for meg betyr at eg har ein arena utan fordommar og diskriminering, der eg kan vere meg sjølv 100%. Det betyr å bygge relasjoner til menneske som har heilt andre liv enn deg, men har noko til felles. Sommerleirene er den plassen eg kan skape gode minner, og sjå tilbake på med eit smil. 

 

Sommerleiren er høydepunktet! Skulle gjerne ha vært med hvert år, men det går ikke med min jobb. Leiren i år var spesielt viktig siden jeg hadde vært permittert i godt over et år, og ikke vært spesielt sosial på like lenge. Fantastisk godt å le igjen!! 

 

Jeg tenkte at dette er verdifullt for datteren min, men det var så utrolig verdifullt for meg som mamma også! Det er første gang jeg opplever en organisasjon som legger til rette for HELE mennesket og HELE familien. Det må være helt unikt 

 

Å oppdage HBRS og sommerleiren har gjort at jenta mi blomstrer og ser lysere på livet og fremtiden, evig takknemlig  

 

Eg har møtt noen av mine beste venner her! Gleder meg hele året til å dra tilbake! 

 

Vi vil definitivt komme tilbake!! 

 

Leiren var en god opplevelse for hele familien. Vi har lært masse, fått nye venner og hatt det gøy. Håper og tror at det for hovedpersonen vår har vært et tiltrengt pusterom hvor han kunne slappe mer av enn i andre sosiale sammenhenger. 

 

 


 

 

Påmelding til HBRS sin sommerleir 2022 blir sendt ut på e-post til medlemmer i Februar/mars 2022. Det er et begrenset antall plasser og første mann til mølla prinsipp.

Ønsker du å være med på sommerleir 2022 og ikke er medlem i HBRS. Meld deg inn her: https://www.hbrs.no/bli-medlem/

 

2