Foto: Paal Audestad
BRA BISTAND: Lederen i Landsforeningen for kvinner og menn som går igjennom en kjønnsbekreftende behandling, Tone Maria Hansen, er glad for at utviklingsminister Erik Solheim (SV) vil hjelpe transseksuelle i Nepal til å få et bedre liv. Men hun misliker sterkt at gruppen blir kalt «transseksuelle». Foto: Paal Audestad

Jubler for norsk bistand til Nepals transseksuelle

(VG Nett) Lederen i Landsforeningen for kvinner og menn som går igjennom en kjønnsbekreftende behandling jubler over at utviklingsministeren vil hjelpe transseksuelle i Nepal. Hun er derimot sterkt kritisk til begrepsbruken.

Av

STIAN EISENTRÄGER

Publisert:

Artikkelen er over 14 år gammel

– Kvinner og menn som går igjennom en kjønnsbekreftende behandling i Norge, tidligere kjent som transseksuelle, er blant de som har det best i hele verden. Jeg syns det er flott at man nå gir hjelp til denne gruppen i Nepal, sier Tone Maria Hansen, leder i Landsforeningen for kvinner og menn som går igjennom en kjønnsbekreftende behandling (LFTS) – tidligere kalt Landsforeningen for transseksuelle.

Utviklingsminister Erik Solheim (SV) presenterte i dag regjeringens nye strategi for bistand. Regjeringens mål er å styrke rettighetene for kvinner og seksuelle minoriteter i fattige land.

Et av de mer kuriøse prosjektene Norge støtter er i Nepal, der transseksuelle skal inn fra gata, hvor de ofte må prostituere seg. Solheim vil nå sørge for at de får opplæring og kan jobbe i skjønnhetssalonger.

Les hele stortingsmeldingen «På like vilkår: Kvinners rettigheter og likestilling i utviklingspolitikken» her
(VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne sider)

Verdensledende

Hansen mener Norge er blant de fremste landene i verden på å ta vare på denne gruppen ved at vi har et offentlig behandlingstilbud. Rikshospitalet har et eget team som bare jobber med denne gruppen.

Les mer