Vi har gleden av å melde at erigert penisprotesen er kommet inn på rammeavtale! Det forenkler rekvireringsprosessen betydelig ettersom man ikke lenger trenger dispensasjonssøknad.

 

Fra mandag 1. november 2021 ble det seksualtekniske hjelpemiddelet penisprotese tilgjengelig for bestilling direkte via NAVs skjema for seksualtekniske hjelpemidler uten at det kreves dispensasjonssøknad.

Erigert penisprotese er et hjelpemiddel for pasienter med kjønnsinkongruens, og har flere funksjoner: seksuell aktivitet, «packing» og urinering stående. Protesene finnes i flere størrelser og farger. I tillegg følger det med en sele for å holde protesen på plass. Nytt fra 1. november er at protesen inkluderer en avstiverstang i plast, og en i silikon. Tidligere ble protesen kun levert med stang i plast.
Se mer her: https://quintet.no/product-category/seksuell-helse-hjelpemidler/penisprotese/

Seksualtekniske hjelpemidler kan rekvireres via egen NAV-ordning av alle leger med norsk autorisasjon. Hjelpemiddelet leveres kostnadsfritt for pasienten. Skjema signeres av lege og pasient og sendes til leverandør og NAV Økonomitjeneste i Leikanger. Søknadsskjema finner du her.

Spørsmål eller ønske om mer informasjon? Ta gjerne direkte kontakt med www.Quintet.no

 

Les mer om andre hjelpemidler her: https://www.hbrs.no/hjelpemidler/