(Foto: Skjermdump.)
Gjennom det nye programtillegget Shinigami eyes kan brukere rapportere og rødmerke «transfiender» overfor andre på internett. Det burde få varsellampene til å blinke, og de liberale refleksene i enhver av oss til å reagere, skriver Subjekt-redaktør Danby Choi.

«Shinigami eyes» er moralistisk forhåndsdømming satt i system. Programtillegget frarøver brukerne en viktig anledning til å ta folk for hva de faktisk sier, skriver redaktør Danby Choi.

Du skal ikke lenger gjøre deg opp dine egne meninger. Du skal innordne deg hva gruppen din forteller deg at du skal tenke.

Det er i alle fall buljongen i det nye programtillegget Shinigami eyes, som har til hensikt å sortere «transfober» fra de andre.

Shinigami eyes betyr «dødens øye» på japansk, og er et programtillegg som kan lastes ned og implementeres på forskjellige nettlesere. Gjennom sin røde og grønne merking av mennesker og lenker på internett, skal dette gi retning til tilsynelatende hjelpeløse brukere med å «forstå» hvem eller hva de har med å gjøre.

Med disse brillene skal du få slippe å tenke. Du skal få slippe å sette deg inn i hva mennesker faktisk sier. I stedet skal du la noen over deg bestemme hvilket inntrykk du får av forskjellige individer og medier.

Er du merket grønn, så er du en «transvenn». Er du merket rød, er du derimot en du ikke burde høre noe særlig på, ifølge programtillegget.

Dette er forhåndsdømming satt i system.

Ved å stemple mennesker som enten gode eller onde, skal de brennmerkede stemmene nå uttale seg med enten positivt eller negativt fortegn. Det disse menneskene sier, skal fortelles fra et enten «smittet» eller «friskt» ståsted.

 

Les mer

3