Målfrid Bordvik
malfrid.bordvik@dagensmedisin.no
Publisert: 2017-05-22 — 08.47
 Denne artikkelen er over fire år gammel.
HÅPER PÅ KOMPETANSEHEVING – Det skal ikke underslås at det i en lengre periode har vært store utfordringer, sier Tone Maria Hansen om behandlingstjenesten ved Rikshospitalet. Foto: Privat
Tone Maria Hansen er daglig leder i Harry Benjamin ressurssenter, som er foreningen for personer som får kjønnskorrigerende behandling på Oslo universitetssykehus. Hun er positiv til endringene som nå gjennomføres ved Nasjonal behandlingstjeneste for transseksualisme (NBTS) på Rikshospitalet.
Les også: Strid rundt behandlingstilbud for transseksuelle
– NBTS-barn skal på barneavdelingen, hvor vi vet de vil bli godt ivaretatt. Det er større utfordringer med den voksne delen av NBTS, men det har vært viktig for oss å få det ut av psykosomatisk avdeling på grunn av urolighetene der, sier Hansen.
– Blitt hørtHun var ikke orientert om at NBTS legges under nevrokirurgisk avdeling før Dagens Medisin tok kontakt.
– Vi føler vi har blitt godt hørt i denne prosessen, men var ikke orientert om avgjørelsen. Men vi er positive til endringene og at det skal bygges opp noe nytt, og tror at tilbudet vil bli betydelig bedre enn det har vært. Vi tror det er fullt mulig å bygge opp god kvalitet i Nevroklinikken, sier Hansen.
Pasientforeningen var heller ikke kjent med ledelsens opprinnelige forslag om å plassere ansvaret for kjønnskorrigerende behandling på avdeling for Nevrohabilitering, som arbeider med psykisk utviklingshemmede, epilepsi og autisme. Både avdelingsledelsen og de ansatte på Nevrohabiliteringen gikk sterkt imot forslaget, og viste til manglende kompetanse på fagfeltet.
 Jeg håper nå at tillitsvalgte på sykehuset ser viktigheten av at det nå bli ro rundt denne sårbare pasientgruppenTone Maria Hansen, leder i Harry Benjamin ressurssenter
– Når det skal bygges kompetanse må noen ha interesse for å arbeide med denne pasientgruppen for at vi skal få kompetanse, kommenterer Hansen om forslaget som ble lagt bort.
Les mer