Dansk film

En Soap (2006)

Charlotte har nettopp forlatt sin mangeårige kjæreste Kristian og flyttet inn i den første og beste leiligheten hun kunne finne. Her bor hun blant flyttekasser og nakne vegger. Det er stor trafikk av menn inn og ut av leiligheten, men ingen av dem slippes inn i livet hennes. En dag hun trenger hjelp til å flytte sengen sin, ringer hun på hos naboen under, Veronica.

Veronica bor alene med hunden sin i en rotete og nedslitt leilighet fylt av tørst etter romantikk. Hun følger trofast med på en amerikansk såpeserie og bruker ellers mye av tiden sin på å sminke seg og barbere vekk sin mandighet fra ben og ansikt. Også hos Veronica har det rent menn inn og ut av leiligheten. Veronica betjener nemlig menn seksuelt mot penger. Iblant får hun besøk av sin enerverende mor, men holder seg ellers for seg selv og venter utålmodig på et svar på søknaden om kjønnsskifteoperasjon.

Nå blir selvmordsforsøk, hundepass, en amerikansk såpeopera og nye gardiner ingredienser i en umiddelbart håpløs romanse. Veronica fører Charlotte inn i såpeseriens vidunderlige verden av kjærlighet og intriger, mens deres eget forhold heller ikke mangler drama. TIl begges overraskelse og samtidig avsky tiltrekkes de av hverandre. Sidelengs og nølende forfølger de sine følelser, og forelsker seg gjør de kanskje på toppen av det hele. Men de kan ikke, de tør ikke, og de vet ikke hvordan heller. Det famles og såres i blinde.

Finnes det er en kjærlighet så stor at den kan trosse kjønnenes logikk og favne mennesket? Og hva skjer når Veronica får svar på søknaden?

 

Les mer her