«Født i feil kropp»-foredrag forsøkt sabotert

– At folk ikke ønsker å høre Truls Olufsen-Mehus (krF) tale og river ned våre plakater, viser bare hvor nødvendig dette foredraget er. Vi bor i et land hvor massive reformer har blitt gjennomført uten at noen debatt har funnet sted, sier Jarl-Roar Simonsen.

Publisert: 22.09.2021 kl 12:35

SE VIDEO:

Foredraget Truls Olufsen-Mehus holdt på Universitetet i Tromsø, i samarbeid med den konservative studentforeningen FAKS, kan du se i sin helhet i opptak her.

Jarl-Roar Simonsen er leder for FAKS Tromsø, en konservativ studentforening som stadig vekk inviterer til spennende og interessante foredrag.

– I dag, onsdag 22. september, får vi politikerbesøk. Truls Olufsen-Mehus, KrFs stortingskandidat i Troms- og Finnmark, holder foredrag om én av vår tids mest omdiskuterte saker, nemlig LHBT og kampen om transpersoners rettigheter, forteller Jarl-Roar Simonsen.

«Sannhet i kjærlighet»

– Vi inviterer Olufsen-Mehus fordi han er en av de mest frimodige stemmene på dette området. Han våger å tale sannhet i kjærlighet og har grundig kjennskap til vitenskapen om effektene av transideologien. En stemme som slik våger å utfordre det etablerte narrativet ønsker vi i FAKS å støtte, sier Simonsen.

Han gleder seg til foredraget – og håper at mange har fått høre om det, til tross for at de opplever motstand allerede før foredragsholderen ankommer Tromsø.

Hver gang FAKS Tromsø har hengt opp plakater som inviterer til foredrag kjønnsideologi med Truls Olufsen-Mehus (KrF), er plakatene blitt revet ned. Men foredrag blir det - og du kan se det direkte på nett. Foto: Privat

Hver gang FAKS Tromsø har hengt opp plakater som inviterer til foredrag kjønnsideologi med Truls Olufsen-Mehus (KrF), er plakatene blitt revet ned. Men foredrag blir det – og du kan se det direkte på nett. Foto: Privat

 

Fjerner plakater

– At folk ikke ønsker å høre ham tale og river ned våre plakater, viser bare hvor nødvendig dette foredraget er i et land hvor massive reformer har blitt gjennomført uten at noen debatt har funnet sted. Det er sterke krefter som ønsker å skyve samfunnet vårt i deres retning og i deres revolusjonære iver har de ikke tid til å høre på deres motparts veloverveide argumenter. Gitt deres institusjonelle makt behøver de ikke å rettferdiggjøre sine påstander heller. Med tanke på dette er det rett og rimelig at FAKS bidrar til å stimulere den akademiske friheten og skaper en plattform hvor studentene får mulighet til å bli eksponert for et annet synspunkt enn det som alle er forventet å ha, sier FAKS Tromsø-leder Jarl-Roar Simonsen.

Les mer her.