Stina (14) ble født som gutt

Stina (14) ble født som gutt

Endelig lever hun livet som jente.

Anita Bakk Henriksen

anita.bakk.henriksen@egmonthm.no

KLIKK.NO

Stina er 14 år gammel og lever et tilsynelatende normalt tenåringsliv. Det er helt umulig å se at den blide jenta fra Nord-Trøndelag ble født og levde som gutt fram til hun var 8 år.

Det var i januar 1998 at mamma Britt Eva fødte en liten, frisk og sunn gutt.

Viste tidlig interesse for kjoler og smykker

Med to storebrødre var huset fullt av tøffe gutteleker, men for den nyankomne fantes ikke dette det spor interessant. Allerede i ettårsalderen viste han en enorm interesse for smykker, kjoler, skjørt og langt hår.

- På det stadiet tenkte jeg ikke noe over det. Mange barn viser en slik interesse, og det er helt normalt at barn vil kle seg ut, sier Britt Eva.

 Men interessen dabbet aldri av, og innen Stina var tre år begynte Britt Eva å forstå at dette handlet om noe mer enn bare nysgjerrighet. Stina ville alltid ha på seg kjole eller skjørt, og påkledning var alltid en kamp for foreldrene.

 - Innen den tid tenkte jeg tanken at kanskje sønnen min var homofil, men også det endret seg raskt. Stina sa ofte at det var urettferdig at hun er gutt og ikke jente. Hun fortalte at hvis hun hadde vært jente så skulle hun brukt kjole bestandig, forteller moren.

 

Les mer på Klikk.no