HBRS ønsker dere alle en fredfull jul!

Kjære medlem og støttespillere

Takk for at du har støttet vårt arbeid i 2015. Takket være din støtte kan vi blant annet arbeide for å styrke behandlingen på Rikshospitalet og arrangere sosiale samlinger. 2015 har vært et begivensrikt år for HBRS. Etter nesten 14 års arbeid fikk vi endelig gjennomslag for at hårfjerning, vester og penisproteser skal støttes økonomisk av det offentlige. Vi er med i ekspertgruppen i Helsedirektoratet for å styrke behandlingen og fremme forslag til Helsedepartementet om at de som faller utenfor Rikshospitalets behandling, også skal ivaretas av et offentlig helsevesent.

Vi vil takke alle som var tilstede på sommerleiren for at den igjen ble en suksess. Det er en fantastisk inkludering og varme dere alle viser. Det gjelder også på andre sosiale samlinger. Takk også til våre fantastiske regionallag, foreldreforening og barne og ungdomsforening for det arbeidet dere gjør. Vi vet det betyr veldig mye for svært mange. 

Og ikke minst, så vil vi takke alle deltakerne i Født i feil kropp. Serien har ført til en enorm oppmerksomhet rundt temaet. Og har gjort det mye lettere for mange som har opplevelsen av være født i feil kropp å prate om det. Vi har sett at denhar hjulpet mange, og vi vet at den vil hjelpe mange framover.

Nå gleder vi oss til 2015. Lørdag 25. april arrangerer vi vårt 15 års jubileum og foreldreforeningen 10 års jubileum. Det blir internasjonal konferanse på dagen og jubileumsfest på kvelden. Vår konferansier er Line Verndal som er kjent fra skal vi danse på TV2 og serien Himmelblå på NRK. Artisten Samsaya skal opptre. Hun er blant annet kjent fra Hver Gang Vi Møtes som rullet i beste sendetid på TV2. Etter hun gjorde hele ti konserter i USA falt nærmest hele USA på plass for henne og selveste New York Times sammenlignet henne med No Doubt og Lady Gaga. Kvelden avsluttes med The Hit Men og alle er invitert til å danse ut i de sene nattetimer.

Dagen etter arrangeres årsmøte i det nye lokalet til HBRS. Sett av helgen til både faglig innhold, fest og årsmøte.

Sommerleiren arrangeres 1. til 4. august på Eidene, Tjøme. I løpet av februar vil det være mulig å melde seg på sommerleir. Det blir informert til alle medlemmer.

Vi har nettopp flyttet inn i vårt nye lokale i Christian Krohgs gate 34, 5 etasje. Det er på baksiden av Oslo legevakt i storgata. Trikk 17 fra Rikshospitalet stopper på Hausmannsgate stoppested. Det er 3 minutter fra HBRS-lokale. Vi håper mange kommer innom i 2015. Husk å avtale møte på forhånd.

Styret og daglig leder ønsker dere alle en god jul og et godt nytt år!

 

Harry Benjamin ressurssenter jobber for personer som har, søker, har hatt diagnosen transsekualisme. Eller opplever det som veldig ofte blir omtalt på folkemunne et behov for å skifte kjønn, født i feil kropp. Noen bruker også transseksuelle, transkjønnet, trans, transperson. Dette er begreper vi ikke bruker. Disse begrepene oppleves som identitetskapende. På lik linje med andre som får en diagnose, så er ikke vi vår egen diagnose. Men vi har en diagnose