Fantastisk HBRS sommertreff!

Etter mye arbeid og planlegging med hjelp fra noen fantastiske mennesker, kan vi konkludere med at det ble en helt FANTASTISK sommerleir!

Det har vært rørende å lese alle de fantastiske tilbakemeldingene. Vi ser hvor viktig dette treffet er for alle som er med, det gir de noe de ikke kan få andre steder, og sommerleiren blir et fristed der man kan møtes, slappe av, snakke, gråte og ikke minst le!

Fantastisk sommerleir

Etter mye arbeid og planlegging med hjelp fra noen fantastiske mennesker, kan vi konkludere med at det ble en helt FANTASTISK sommerleir!

Det har vært rørende å lese alle de fantastiske tilbakemeldingene. Vi ser hvor viktig dette treffet er for alle som er med, det gir de noe de ikke kan få andre steder, og sommerleiren blir et fristed der man kan møtes, slappe av, snakke, gråte og ikke minst le!

HBRS arrangerte for tredje gang sommerleir hos Norges Røde Kors Eidene på Tjøme. Leieren ble arrangert 2 til 5.august 2014. Det var omtrent 120 deltagere til stede. Det var barn, unge, voksne og familiemedlemmer.

Det ble arrangert workshops for gutter, jenter og foreldre. Det var også et foredrag i plenum av Synnøve Hammer om selvtillit, selvbilde og mestring. Noe som traff veldig godt. Tilbakemeldingene var at de gjerne skulle ha hatt mer. Så det er noe vi vil jobbe med for å få til neste år.

På sommerleiren var det også førpremiere på første episode av dokumentarserien født i feil kropp. Det var meget stor begeistring i salen over hvor bra episoden var. Ikke minst at det var rørende og synliggjorde denne gruppen på en måte som alle kjente seg igjen i. Det var stor takknemlighet overfor regissør Petter Vennerød og produsent Karianne Vennerød for at de har ivaretatt denne gruppen på en meget god måte. Vi gleder oss alle til de neste episodene.

Neste sommerleir blir lørdag 1 til onsdag 5. august 2015 på Eidene.

Kjenner du en politiker, ta tak og fortell hvor viktig dette er!!! :) La oss jobbe sammen for å gjøre det vi kan for å bedre situasjonen.

Sitatene under sier det meste....

«Vil gjerne få lov å takke for en flott leir, også denne gang. Vi gleder oss allerede til neste år - til å møte likesinnede, til å diskutere, til å reflektere, eller bare kose oss i hyggelig selskap. Hjerteligheten stråler og toleransen er høy, noe ikke alle møter i hverdagen forøvrig. Derfor er denne leieren, og HBRS sitt arbeid så utrolig viktig. Dere er dyktige!»

 

«Sommerleiren betyr mye for min del, å ikke føle seg annerledes enn andre .

Bli tatt godt ivaretatt med barn foreldre, godt voksne som kommer sent ut av (skapet»

«For mange er sommerleiren det man ser frem til hvert år. Hvert fall jeg. Sommerleiren gir oss muligheten til å treffes, ikke bare som mennesker i samme situasjon, men som venner. Man føler seg hjemme på Eidene, noe man kanskje ikke alltid gjør andre steder.»

«Sommerleiren er noe jeg lengter etter i hele året. Den blir bedre og bedre hvert år. I år var det ikke bare trivelig og sosialt å være der, man også fikk høre på flere foredrag med svært viktige temaer for vår gruppe, noe som jeg setter kjempestor pris på. Informasjon om diskriminerings loven, informasjon fra Rikshospitalet og utfordringer de har der og ikke minst fikk man vite om ekspertgruppe som er endelig satt opp og sakene de jobber/skal jobbe med. Både informasjon og den sosiale biten vil gjøre dagen til enhver i vår gruppe mye enklere. Det er jeg sikker på.

«Tusen takk til Mikael og Tone Maria og de andre i styret som gjorde det mulig med den fantastiske leieren! Ivan»

«At vi får mulighet til å delta på HBRS sitt sommertreff på Eidene betyr veldig mye for oss og vår datter som er født i feil kropp. Her treffer vi mennesker i samme livssituasjon som oss selv, som VIRKELIG skjønner hva vi opplever. Vi kan høste av andres erfaringer og dele våre egne erfaringer med andre. Vi har fått veldig mange nyttige opplysninger og gode råd, som har spart oss for mange bekymringer, og håper at vi også har bidratt med noen for andre. Eidene er et sted hvor vi får faglig påfyll gjennom foredrag, diskusjoner i workshop, og ikke minst sosialt samvær hvor vi prater, ler og gråter med hverandre. For vår datter er dette sommerens høydepunkt, og hun gleder seg allerede til neste sommertreff! Det er viktig at det bevilges penger til dette sommertreffet, for de fleste som tilhører denne gruppen er barn og unge som ikke selv har økonomi til å betale for dette. At vi får "sponsede" plasser, og ikke trenger å tenke så mye på finansieringen av oppholdet er "gull verd". Takk for et flott sommertreff i 2014, og vi ser allerede frem til neste sommertreff på Eidene!»

 

«Sommerleiren for meg har vært utrolig viktig. Det er en kjempegod moralsk støtte og påminnelse om hvor mange som er i din situasjon og forstår det du sliter med. Å ha et sted hvor man også kan være seg selv uten å være redd for å bli dømt er en utrolig befriende følelse, og det er et utrolig bra tilfluktsted for å rømme fra den virkelige verden som kan være hard og brutal.»

«Sommerleirene er utrolig viktig for en liten, sårbar gruppe som dette, som lett kan bli stigmatisert i samfunnet. Godt å ha likesinnede å diskutere med, veksle erfaringer og ha mulighet til å være sosial, og gjøre aktiviteter som f.eks. bading, med bare å være seg selv. Møte forståelse fra andre med f.eks. valg av badetøy. Det er utrolig viktig for de som er i starten av prosessen å kunne se rollemodeller som er ferdig opererte, og se at resultatene kan bli så bra. Dette kan gi alle de nye et håp for framtiden om bare å kunne få være de kvinner og menn som de er. Utrolig viktig å kunne samles for å få sosial trening, der de bare kan få være seg selv, og bli akseptert for dette. Tror søsknene til de som er født i feil kropp også har en stor rolle oppi dette, fordi da barn og ungdommer kan få aksept både fra de som er i samme situasjon som en selv, men også fra personer som ikke har noe tematikk på dette området. De unge trenger virkelig denne sommerleiren for å forebygge psykiske problemer, om de har det tøft i hverdagen, så har de sommerleirene å se fram til, der de kan være seg selv 100%, og være helt åpen om dette. Dette gjelder også for mange voksne, som kan utveksle erfaringer med andre, både personer i samme situasjon, og foreldre og pårørende. Sommerleirene er som balsam for sjelen for både små og store! Ville ikke vært foruten disse samlingene, med ekstra-familien vår! :) Tror sommerleirene sparer samfunnet for mange penger, spesielt fordi det er forebyggende psykisk.»

«Sommerleiren betyr mye for meg. Der kan jeg slappe helt av, og snakke om problemstillinger med andre i samme situasjon. Det kan være veldig nyttig til tider, da det ikke er alle problemstillinger det er like lett å snakke med "vanlige" folk om. Det er en god atmosfære på sommerleiren, og jeg føler alle tar godt vare på hverandre.»

«Mulighet til å få noen nye venner og møte gamle. Det er hyggelig.»

«Det betyr veldig mye for oss å få lov til å prate med andre i samme situasjon- mange og lange samtaler, refleksjoner og oppdateringer.

Det å se at barnet ditt møter andre i samme situasjon er veldig viktig og godt for oss som pårørende. Og gjennom gruppen på Facebook (hemmelig) kan de holde kontakt videre. Sommerleiren er rett og slett et helsefremmende arrangement.

Ståle og Else Østrem»

«Det betyr mye. Man får vært seg selv, ingenting og være redd for, man trenger ikke være redd for at folk ikke liker deg, fordi det blir aldri ett tema uansett.

Man får jo også venner og venner betyr jo masse.»

«For meg betyr det mye å møte familier, høre hva foreldre og søsken tenker. Har selv kommet så langt at jeg svarer mer på spørsmål enn jeg stiller i møte med andre som er født i feil kropp. Men ift siste operasjon var det godt å få litt svar i fjor.»