Årets sommerleir satt deltakerrekord

Årets sommerleir satt deltakerrekord

Sommerleiren på Eidene, Tjøme ble en fantastisk opplevelse. Det ble satt ny deltagerrekord med 163 deltagere. Det var barn, unge, voksne og pårørende på samlingen.

Vi er både glade og stolte over at HBRS-sommerleir er blitt en veldig viktig arena for de som opplever seg å være født i feil kropp og for pårørende. Sommerleiren er med på å bygge og opprette relasjoner. Den hjelper folk fra en liten gruppe å finne andre i samme situasjon.  Den hjelper også foreldre som har behov for å prate med andre foreldre.  Vi i HBRS bryr oss om hverandre og støtter hverandre og det vises veldig tydelig på sommerleiren, hvor alle er ivrige deltakere og vil bidra til å gjøre sommerleiren variert og mangfoldig.

Det var spesielt flott å se så mange barn og unge som storkoste seg. Det å kunne få være seg selv i et trygt og inkluderende miljø, betydde enormt mye for alle som var tilstede.

Det ble arrangert workshops for gutter, jenter, foreldre, søsken og kjærester. Workshop for søsken og kjærester ble arrangert for første gang og ble viktig for dem som deltok. Det ble også for første gang arrangert en workshop i selvforsvar og Yoga som ble en stor suksess og skal gjentas også på neste sommerleir.

Eva og Else hadde ansvaret for en meget morsom quiz med både spørsmål, musikk og bilder. Ivan ordnet med vannpistollek som mange storkoste seg med og en del passet samtidig på å bade.  Johnny og Ante organiserte fotballturnering som ble avsluttet med en spennende finale. Grillkvelden på stranda i strålende sol ble veldig trivelig og ikke minst fantastisk god grillmat.

Vi vil også få takke Eidene Røde Kors for at de nok en gang har sørget for en strålende sommerleir. Daglig leder Elisabeth og hele den herlige gjengen på Eidene gjør en fantastisk jobb som vi setter stor pris på. Vi gleder oss allerede til neste år! Da blir det sommerleir fra lørdag 6. august til tirsdag 9. august.  Påmelding starter i slutten av februar 2016. Alle medlemmer får beskjed.

Her er noen tilbakemeldinger fra sommerleiren, som vi synes sier det meste 

"Sommerleir 2015, vår første, var en fantastisk opplevelse for oss alle, og ikke minst for sønnen vår! Han sa i går: "Dette er det beste jeg har opplevd i livet mitt". Det taler vel for seg.  Det er lenge siden vi har sett ham så fri. Søsteren og vi foreldrene hadde det også topp, og jeg er ganske sikker på at vi alle dro hjem med nye, varige vennskap."

"Det vi opplevde på leieren var helt utrolig fantastisk. Det var ingen som stilte spørsmål om sønnen min, ingen som ertet eller mobbet. Han ble sett og hørt som den han er. Han og jeg fikk mange nye venner. HBRS gjør en fantastisk jobb med å få til en sommerleir for mennesker som er født i feil kropp og med pårørende. Vi hadde så stort utbytte av å få delta på leieren, vi er rikere på erfaring, opplevelser og nye bekjentskaper. HBRS gjør det mulig for barn, unge og voksne til å få være seg selv." 

"For meg å ta det store skrittet med å skifte kjønn å vite at jeg ikke er alene om det. Det er den største gaven jeg kan få. Det å få lov til å være sammen med likesinnede. Det å bli sett på som den jeg er, er en fantastisk ubeskrivelig følelse å vite at jeg ikke er alene om å ha det slik som jeg har det. Denne sommerleiren gjennom HBRS har gitt meg trygghet og støtte. Den har også forbedret min livskvalitet. Leiren har gitt meg muligheter for aktiviteter og workshop. Det har vært utfordrende og lærerikt. Jeg skulle ønske det var muligheter for flere slike sammenkomster og møter. Jeg har lært mye om meg selv og andre mennesker i samme situasjon. Dette fellesskapet er viktig for meg og gir meg styrke, erfaring og håp."

"Jeg angret ikke et sekund på at jeg ble med på leiren. Denne leiren som var nå, var min tredje leir, og den var minst like bra som de andre. Jeg trenger venner som går gjennom det samme, jeg trenger å føle meg velkommen og være trygg på et sted med så mange mennesker, og jeg trenger støtte. Det føler jeg at jeg får på leiren. Mange av de beste vennene mine har jeg fått på denne leiren, og i vonde perioder har jeg hatt dem som god støtte. Det aller beste med hele sommerleiren er alle de gode menneskene jeg treffer som også går gjennom det samme.  Men i tillegg til så mange gode mennesker, og venner er det også mange kjekke aktiviteter man kan gjøre.  Det gir minner for livet. Når været er fint, koser vi oss ute, og jeg syns det å være i lag, dra til stranden sammen, og være lenge våkne på kveldene å prate og kose oss gir mye glede." 

"Jeg vil takke for en flott sommerleir i år også, dere i HBRS gjør en kjempe jobb med oss som er født i feil kropp. Sommerleiren betyr utrolig mye for meg. Jeg er en godt voksen deltaker. Da jeg var liten var det ingen info om det å være født i feil kropp, det har vært en utrolig vanskelig oppvekst. Jeg var redd, og ba til gud om å våkne neste morgen og at da var jeg gutt. Så denne sommerleiren som HBRS har hvert år betyr utrolig mye, masse flotte mennesker av både foreldre, søsken og pårørende som støtter sine barn i denne vanskelige situasjonen. Jeg syntes denne sommerleiren har vert helt topp, så jeg kan ikke si at jeg savner noe som kan bli bedre til neste leir. Så jeg takker for at dere i HBRS er der for oss." 

"Sommerleiren har betydd utrolig mye for oss. Dette var første gang vi deltok og jeg er overbevist om at den 'har reddet oss'. Jeg føler at jeg har fått 'et nytt barn'. Fra å være deprimert og sint, har han gått til å være en glad gutt, og det har han ikke vært på lenge. Etter sommerleiren har dette endret seg. Han var så glad. Han hadde fått en helt ny selvtillit. Leiren har gitt han selvtillit til å være seg selv. Det har hjulpet så utrolig mye å møte andre som seg selv, og ikke noen få - men mange. Jeg har fortalt han at det er mange flere som han og at det finnes behandling og at han kan få et godt liv, men det at en mor forteller dette betyr ingenting. Det å få oppleve det/se det selv utgjør all forskjell, da de flotte ungdommene der var gode eksempler på det. Han gleder seg allerede til sommerleiren neste år og kunne bare ønske at den kunne være hver 6. måned. Det forstår jeg godt for det var fantastisk for oss alle. Sommerleiren kan jeg trygt si er det beste som har skjedd i min sønns liv og vi trenger den sårt." 

"Vi har vært med på sommerleiren for 4 gang i år, og det er et utrolig viktig samlingssted for mennesker som er født i feil kropp og familiene deres. I år startet vi med noe nytt, nemlig en gruppe som var «Faddere», slik at de som kom dit for første gang kunne vite hvem de kunne spørre/henvende seg til hvis de lurte på noe osv. Og at vi skulle prøve å fange opp de som følte seg litt utenfor og ikke kjente så mange i utgangspunktet. Dette synes vi fungerte veldig bra og er noe som skal gjentas til neste år også. I år var det 163 mennesker på sommerleiren, og bare det sier litt om hvor viktig denne leiren er! Første året vi var på leir var vi litt over 80, så det har vært en markant økning disse siste årene og kanskje spesielt nå etter dokumentaren «Født i feil kropp» har gått på tv. Det som også er viktig på sommerleiren er alle disse unge som finner hverandre- vi ser bare ungene våre til måltidene ellers har de alltid noen å være sammen med. Da er det både gutter og jenter født i feil kropp eller ikke og søsken alle finner noen å være sammen med, selv om en av og til trenger litt drahjelp i begynnelsen. Den sosiale delen er jo noe av det viktigste på hele leiren- og det er veldig kjekt å sitte og prate sammen om kveldene, men også de uformelle samtalene som skjer innimellom. Både fotballkamp og quiz er jo aktiviteter som er med på at folk blir bedre kjent med hverandre. Jeg vil avslutte med å si jeg er utrolig heldig som igjennom leiren har fått anledning til å møte så mange utrolig flotte mennesker, jeg føler meg rett og slett privilegert og det gjør noe med en for resten av livet. Den åpenheten, rausheten, omsorgen og ikke minst sårbarheten en møter er ubeskrivelig, og jeg vil si det så sterkt som at sommeren blir ikke den samme uten......"