Daglig leder Tone Maria Hansen får Kongens fortjeneste medalje

Vi gratulerer Tone Maria med Kongens fortjenestemedalje

 

Tone Maria Hansen, daglig leder i Harry Benjamin ressurssenter, ble den 03.08.15 tildelt Kongens fortjenestemedalje. Medaljen kan tildeles personer som har gjort en særlig fortjenestefull innsats i samfunnet.

HBRS er utrolig glade og stolte over at Tone Maria har fått denne æresbevisningen. Fra foreningen ble stiftet for 15 år siden til nå, har vi vært gjennom en rivende utvikling.

I år 2000 hadde vi ikke noe hjelpetilbud for mennesker som er født i feil kropp. Folk flest hadde ingen kunnskap om hva diagnosen innebar, eller at den overhodet fantes. Om temaet ble omtalt i media, var det ofte med ord og begreper fra pornoindustrien. Situasjonen for mennesker i denne gruppen var svært vanskelig. Utsiktene til fellesskap med andre i samme situasjon, forståelsen fra samfunnet og mulighetene til å fungere i studier og arbeidsliv var små for mange.

Tone Maria har hatt en svært sentral rolle i at dette er snudd. Behandlingstilbudet er blir stadig bedre. TV-serien "Født i feil kropp" har vunnet gullruten - og stadig flere barn og unge søker hjelp. Fellesskapet i foreningen, også mellom foreldre og familier, er utrolig viktig. Kunnskapen, både hos fagpersoner og folk flest, er økende.

Vi hadde ikke vært der vi er i dag uten Tone Maria. Hennes pågangsmot, utholdenhet, kunnskap og mot til å dele av egne erfaringer har vært nøkkelen.

Blant de som anbefalte at Kongens fortjenestemedalje ble tildelt Tone Maria, finner vi blant annet kjente politikere som Dagfinn Høibråten, og på vegne av WPATH, Jamison Green, president i WPATH (Verdensorganisasjon for fagpersoner innen for kjønnsdysfori og kjønnsinkongruens), samt vår egen foreldre.- og familieforening.

Vi er stolte og glade for at Tone Maria i dag har fått den anerkjennelsen hun fortjener.

 

Hilsen styret i Harry Benjamin ressurssenter

Om Kongens fortjenestemedalje